محصولات

نکاتی برای نگهداری ماهیان شبگرد در آکواریوم های آب شور

نکاتی برای نگهداری ماهیان شبگرد در آکواریوم های آب شور

نکاتی برای نگهداری ماهیان شبگرد در آکواریوم های آب شور

هنگام شب که تصور می کنید با خاموش شدن نور آکواریوم همه موجودات در خواب هستند،بسیاری از ساکنین آکواریوم دریایی فعالیت های خود را آغاز می کنند.این مطلب را با ما دنبال کنید تا با موجودات شبگرد آکواریوم های دریایی بیشتر آشنا شوید.

ماهی های دریایی از رنگارنگ ترین موجودات روی کره زمین هستند، بسیاری از آنها را در طبیعت نمی توان در نور روز دید. صخره های مرجانی در روز بسیار شلوغ هستند، اما این فعالیت در شب به طور کامل متوقف نمی شود - فقط تغییر می کند. وقتی خورشید غروب می کند و ماه طلوع می کند، یک گروه کاملاً جداگانه از ساکنان دریایی برای فعالیت های خود بیرون می آیند.

اگر میخواهید یک آکواریوم سطح بالا داشته باشید به اضافه کردن ماهی های شبگرد نیز فکر بکنید.

آشنایی با ماهی های آکواریومی شبگرد:


 

ماهی های آکواریومی به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند. آب شیرین یا آب شور. با این حال، در هر دسته، زیرمجموعه های مختلفی وجود دارد. یکی از راه‌های تقسیم‌بندی بیشتر دسته‌بندی ماهی‌های آب‌شور، بر اساس زمانی از روز است که در آن بیشترین فعالیت را دارند. ماهی‌های دریایی روزانه به گونه‌هایی گفته می‌شود که در طول روز بیشترین فعالیت را دارند در حالی که ماهی‌های شب‌زی در طول شب بیشترین فعالیت را دارند. گونه‌های کرپوسکولار نیز وجود دارند که در حوالی ساعات سحر و غروب فعال هستند.در محیط آکواریوم بسیاری از گونه‌های ماهی می‌توانند خود را با فعال‌تر شدن در زمان دیگری از روز سازگار کنند، و عمدتا به فعالیت در روز عادت خواهند کرد اما برخی از گونه های شب زی همچنان در شب فعال تر خواهند ماند.

در فرایند تکامل و به منظور زندگی در طول شب، گونه های ماهی های دریایی شبگرد سازگاری های خاصی را دارا می باشند. در اینجا یک مرور سریع به این خصوصیات خواهیم داشت:

آنها معمولاً به دلیل کاهش دید به سرعت ماهی های روز شنا نمی کنند.

آنها معمولا چشم های بزرگتری دارند تا حداکثر استفاده از نور موجود را داشته باشند.

آنها عموما گونه هایی منفرد هستند و یا در گروه های کوچک زندگی می کنند و کمتر به صورت دسته جمعی شنا می کنند.

آنها در طول روز نسبتاً خجالتی هستند و تا زمانی که هوا تاریک شود در میان حفره ها و نقاط کم نور پنهان می شوند.

آنها اغلب رنگ های قرمز یا زرد قهوه ای را برای استتار در نور کم نشان می دهند.

احتمال گوشتخوار بودن آنها بیشتر از همه چیزخوار یا گیاهخوار بودن است.

آنها معمولاً یک خط جانبی به خوبی توسعه یافته دارند تا حرکت آب را به طور مؤثرتری حس کنند.

داشتن درک درستی از ویژگی های  ماهی های آکواریومی شبزی می تواند به شما در درک بهتر نیازهای آنها کمک کند. هر چه بیشتر در مورد گونه های دریایی بدانید، بهتر می توانید محیط بومی آنها را در آکواریوم منزل خود شبیه سازی کنید.

معروف ترین گونه های شبگرد برای تانک های دریایی:

 گونه های مختلفی از ماهی های دریایی شبزی وجود دارد، اما همه آنها برای نگهداری در آکواریوم خانگی مناسب نیستند. در اینجا برخی از گونه های معروف و متداول ماهی های شبزی را به شما معرفی می کنیم.


کاردینال ها :




از معروفترین و محبوب ترین ماهی های آکواریوم آب شور هستند،ماهی های صلح طلب،آرام و مقاوم که بسیار برای نگهداری توسط افراد مبتدی مناسب می باشند. کاردینال بنگای،کاردینال پاجاما، کاردینال نوار زرد و کاردینال دم حلقه ای از اعضای این خانواده می باشند.
یک آکواریوم با نور ملایم و پناهگاههای متعدد می تواند محیط مناسبی برای نگهداری از این ماهی ها باشد. این ماهی ها چنانچه از سوی دیگر ماهیان مورد آزار قرار بگیرد بسرعت به پناهگاه رفته و به ندرت از مخفیگاه خود خارج می شوند ، بنابراین باید با ماهیان آرام و صلح آمیز نگه داشته شوند .


سنجاب ماهی ها :








این ماهی ها معمولا به حداکثر اندازه حدود 5 اینچ رشد می کنند و به رنگ قرمز می باشند که نمای بسیار زیبایی به آکواریوم شما خواهند داد.مشخصه این خانواده چشم های درشت آنهاست.
بهترین آکواریوم برای نگهداری از این ماهی ها یک آکواریوم با تعداد زیادی مخفیگاه و فضای شنای باز می باشد . رشد این ماهی ها نسبتا سریع است و باید از همان ابتدا آکواریوم به اندازه کافی بزرگ را برای او در نظر بگیرید. اگر قصد دارید که از آن در آکواریوم های مرجانی نگهداری کنید می بایست حتما مکان های سایه داری را برایشان فراهم آورید. اگرچه این ماهی دارای رفتار صلح آمیز است اما ممکن است ماهیهایی را که بسیار کوچک هستند شکار کرده و بخورد.


عقرب ماهی ها :



یکی از جالب ترین گروه‌های ماهی‌های شب‌زی هستند که تقریبا در دو دسته خروس ماهی ها(
lionfish) و عقرب ها تقسیم بندی می شوند، عقرب‌ماهی‌ها از سمی‌ترین ماهی‌های جهان هستند. این ماهی ها خارهای تیز دارند که با مخاط سمی پوشیده شده است و عموماً رنگی هستند تا در محیط اطراف خود استتار کنند. این ماهی ها یک شکارچی هستند و علاوه بر شکار میگوها و خرچنگها، ماهی هایی را نیز که اندازه دهان آن باشند شکار خواهد کرد، بنابراین در انتخاب هم تانکی های آن باید حتما به این نکته توجه داشته باشید. ماشه ماهیان، گروپرها، فرشته ماهیان بزرگ و اسنپرها می توانند گزینه های مناسبی برای نگهداری در کنار این ماهی باشند.

در روزهای ابتدایی که این ماهی ها را به آکواریوم معرفی می کنید، تغذیه با غذاهای آماده می تواند دشوار باشد، معمولا" این ماهی ها در ابتدا فقط از غذاهای زنده تغذیه می کند. ماهی هایی مانند گوپی ها، مولی ها و گاهی اوقات گلدفیش ها گونه هایی هستند که برای تغذیه این ماهی در روزهای ابتدایی توصیه می شوند، اما باید بخاطر داشته باشید که نباید در مورد این نوع تغذیه زیاده روی کنید، زیرا استفاده بیش از حد از ماهی های آب شیرین برای تغذیه این خانواده می تواند منجر به آسیب هایی به کبد و سیستم گوارش آنها شود. گاهی استفاده از غذاهای گوشتی تازه یا منجمد شده ما بین رژیم غذایی زنده می تواند در موفقیت شما برای عادت دادن آنها به خوردن غذاهای غیر زنده موثر باشد. از آنجا که این ماهی فعالیت کمی دارند، متابولیسم بدن آن نیز تا حدودی پایین است، بنابراین دو تا سه بار تغذیه در هفته می تواند برای این ماهی ها کافی است.



مارماهی ها :